google-site-verification=IaaFfC8rLi-ZqYOZebrxUmqu933sMz29Hmu8hlnIIuw
top of page

Uskomme

Raamattu - Pyhä Raamattu on Jumalan palvelijoiden Pyhän Hengen ohjauksessa kirjoittama, muuttumaton ja aina ajankohtainen ja voimassa oleva Jumalan sana; oppimme ja elämämme ainoa perusta.

Jumala - On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja ja koko maailmankaikkeuden suvereeni hallitsija.

Jeesus Kristus - Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus kantoi maailman synnin ja sairaudet, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Pelastus - Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Jokainen ihminen on kadotustuomion alainen, mutta ottamalla vastaan Jeesuksen syntiensä sovittajana ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Kaste - Jeesuksen asettama kaste liittyy erottamattomasti Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen upottamalla. Kasteen otettuaan uskova on jäsen Jumalan seurakunnassa ja voi liittyä myös paikalliseen seurakuntaan.

Pyhän Hengen työ - Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

Seurakunta - Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, Jumalan sanalle ja apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus käski seuraajiaan julistamaan evankeliumia kaikille luoduille ja kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa, levittää ilosanomaa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Ehtoollinen - Ehtoollinen on Jeesuksen asettama muisto- ja yhteysateria, jota seurakunta viettää Hänen muistokseen. Ehtoollinen muistuttaa Jeesuksen sovitustyöstä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa. Ehtoolliselle voivat osallistua kaikki Jeesukseen uskovat ja uskovina kastetut.

Kuolema ja ylösnousemus - Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

Jeesuksen tulemus – Jeesus Kristus tulee noutamaan lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen Hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan, joissa vanhurskaus asuu. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

bottom of page